Lever en gal

Naar schatting heeft 20% van de wereldbevolking galstenen in hun galblaas. Nog een veel groter aantal mensen heeft galstenen in hun lever. Dit is een belangrijke belemmering om een goede gezondheid, jeugdigheid en vitaliteit te behouden en te verwerven. Het is een belangrijke rede waarom mensen ziek worden en moeite hebben met herstel.

Hoe kan een gehinderde galstroom hartfalen, diabetes of kanker veroorzaken?

Gal, een groen gekleurde, alkalische vloeistof beÔnvloedt de gezondheid van ieder orgaan en systeem in het lichaam. Naast het ondersteunen bij de vertering van vet, calcium en eiwitrijk voedsel, is gal nodig om het vetgehalte in het bloed normaal te houden, toxines uit de lever te verwijderen, een juiste zuur/base balans in het darmstelsel te behouden, de dikke darm te vrijwaren van de groei van schadelijke microbes. Om gezondheid te behouden moet de lever 1,1 tot 1,5 galvloeistof produceren. Veel mensen produceren maar een kopje per dag of minder. Alle gezondheidsproblemen zijn direct of indirect het gevolg van verminderde galproductie en inefficiŽnt galtransport.

Mensen met chronische ziekten hebben vaak duizenden galstenen die de lever galkanalen verstoppen. Door middel van leverzuiveringen verliest men tientallen tot een paar honderd stenen in een weekend. Door een uitgebalanceerd dieet en levensstijl te onderhouden herstelt de lever en gal. De meeste symptomen van ziekte en ongemak zullen af nemen en je zult na de 1e leverzuivering al merken dat je vitaler bent.

Voor meer informatie over de functie van lever en gal kunt u hier klikken.

 

 

© 2008 Aude Sapere. Alle rechten voorbehouden.