Darmspoeling

Voor de eigenlijke behandeling gaat u eerst naar het toilet om de blaas te legen. U gaat dan liggen op de behandeltafel. Wij vragen u dan om op uw linkerzijde te gaan liggen en dan wordt een canule ingebracht en de aanvoer- en afvoerslang aangesloten. Daarna draait u zich weer terug op de rug. Het onderlichaam wordt toegedekt en de behandeling kan beginnen.

Dan wordt voorverwarmd water, tussen 32 en 38 graden Celcius, heel rustig de darm in gebracht. Hierdoor krijgt het water alle kans om zich goed tussen alle darmplooien te bewegen. Als u aandrang voelt wordt de darm rustig geleegd en kan de inhoud losgelaten worden. Via de afvoerslag en het kijkglas verdwijnt de darminhoud in de riolering. Het systeem is dus gesloten en daardoor komen geen onaangename geuren vrij.

Tijdens het legen wordt de buik gemasseerd waardoor er nog meer materiaal en lucht de darm verlaten. Ook zorgt de massage voor een rustgevend en prettig gevoel. Het vullen en legen van de darm zal een aantal malen tijdens de behandeling worden herhaald.

De behandeling duurt ongeveer drie kwartier. Wij werken met de “slow fill” methode. Hierbij wordt uw darm uitgenodigd tot zelfledigen. Deze methode is zacht en respectvol naar u en uw darm. Na het reinigen wordt de canule verwijderd en gaat u naar het toilet om u te ontdoen van resterend water en afvalstoffen.

 

 

praktijkruimte

Na de behandeling krijgt u over het algemeen een opgelucht en schoon gevoel in de buik en voelt u zich goed. Door de behandeling wordt een groot ontgiftingsproces in het hele lichaam in gang gezet wat kan zorgen voor lichte hoofdpijn of vermoeidheid. Na een paar dagen zullen deze klachten verdwijnen, in de meeste gevallen nog tijdens de kuur.

In veel gevallen zijn drie behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Bij ernstigere klachten of ziekten is het echter mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

terug naar behandelingen

wij werken zo veel mogelijk met milieuvriendelijke materialen
 

© 2008 Aude Sapere. Alle rechten voorbehouden.